tiistai 3. helmikuuta 2015

Puomityöskentelyä

Kuten pari postausta aiemmin mainitsin, kerron nyt hieman videoiden ja kuvien kera viime viikon puomitunnista. Ratsuna olikin yllättäen Hani, jolla tulikin viimeksi ratsastettua aivan viime kevään alussa. Taukoa oli siis kertynyt kunnioitettavasti. Aloitimme käynnissä ratsastaen A-päätyyn ison ympyrän kolmen puomin yli ja C-päätyyn voltti myöskin kolmen puomin yli. Tarkoitus oli saada hevonen taipumaan kunnolla sisäpohkeen ympärille. Meillä ei ollut kauniista muodosta tietoakaan vaan kuljettiin sitten pää pilvissä vaikka ties miten yritin pitää käteni.
Pahoittelen kuvien maneesilaatua, pimeässä otetuiksi silti yllättävän hyvälaatuisia.
Tällaisen kirahvin nappasinkin vahingossa karsinasta!
Ravissa ja laukassa jatkettiin edelleen samaa tehtävää, mutta nyt lisättiin parin askeleen raviinsiirtymiset pitkille sivuille. Hani oli hyvin kuulolla siirtymisissä, mitä nyt ravissa muutamaan otteeseen lähti hieman juoksemaan ennen laukannostoa. Iso ympyrä laukattiin nyt kevyessä istunnassa ja yritettiin jokaisen puomin väliin saada sama määrä askelia ja meille kuusi jokaiseen oli täydellinen. Tosin olisin päässyt välit vaikka neljällä tai kahdeksalla askeleella niin halutessani, sillä Hanin laukkaa pystyy säätelemään ihan loputtomasti. Pidin tehtävän meille kuitenkin helppona. Voltilla kun pääsi säätelemään ja kääntelemään ihan olan takaa.
Voltti olikin jo sitten hankalampi laukassa. Alkuun meillä tuli itseasiassa monta todella hyvää volttia, mutta jossain kohtaa keskittymiseni herpaantui ja joko ajauduin liian lähelle muita suorittavia, kiilasin tehtävää tekevän eteen tai muuten vain puomeille tuli epäsopivia askeleita. Opettaja antoikin tästä palautetta ja yritin kovasti tsempata lopputunnin. Pari hyvää volttia kun saatiin aikaiseksi niin päästiin ravailemaan loppuraveja. Lopussa Hani olikin jo paljon rennompi ja pärski tyytyväisenä menemään.


Ensikerralla (eli jo ylihuomenna) onkin estetunnin vuoro ja koitan järjestää taas kameramiehen paikalle katsomaan meidän päätöntä menoa, haha :D Kiitos vielä paljon Essille kuvista ja videoista!

6 kommenttia:

  1. Moi, Kiva postaus ja nee videot on kivoja.

    VastaaPoista
  2. Moi, Muistatko sä vielä kenen pitämillä tunneilla kävit silloin Metsäkylässä kun kävit siellä tunneilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En millään muista enää kaikkia, mutta ainakin Kaisa Kiikan, Maijan ja Ida Varjon

      Poista
  3. Mutta kenen pitämillä tunneilla pääasiassa kävit silloin. Mä oon niillä Maijan pitämillä koulutunneilla pää asiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kaikkien noiden. Opettajat vaihtuivat silloin tiuhaan tahtiin.

      Poista
  4. Meillä on ollu Maija pää asiassa ja ihan pari kertaa ollu joku muu sillon jos Maija ollu pois tai pitemmällä lomalla.

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti!