sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Mitä meille kuuluu?

HETI ALKUUN KUVAPALJOUSVAROITUS! Kännykkäkuvia on tässä vajaan kahden kuukauden sisällä keräänynyt todella paljon, mutta haluan välttämättä julkistaa ne kaikki.

Milloinkohan viimeksi olisi tässä blogissa ollut näin pitkä postaustauko kun nyt? Ihan oikein hävettää palata tänne takaisin, varsinkin sen jälkeen kun joulukuun ekoina päivinä lupasin olla normaalia aktiivisempi täällä... Valitettavasti kaikki ei aina suju suunnitelmien mukaan ja nyt suunnitelmat muuttuivat niin radikaalisti, etten itsekään pysynyt enää perässä.
Edeby Ryttargårdista kotiuduin joulukuun ekoina päivinä. Tästä kurssista onkin suunnitteilla ihan oma postaus kuvineen päivineen. Tässä yksi kurssihevosistani Atorka.
Menneen kuukauden aikana olen onnistunut kääntämään koko elämäni ihmissuhteista lähtien ihan päälaelleen. Olen ollut ihan valtavan stressaantunut kokoajan, niin stressaantunut ettei ruokakaan ole maistunut. Tämän takia en saanut yhtään ainoaa postaustakaan kirjoitettua, sillä kroppa ja mieli kävivät kokoajan ylikierroksilla. Nyt olen pikkuhiljaa palautunut tästä kriisivaiheesta ja elämä alkaa taas rullaamaan. Mieleni pehmitti myös tämänpäiväinen piristävä maastolenkki Hugon kanssa!

4.12 Oltiin Laurin kanssa maneesissa treenailemassa, minkä päätteeksi ruuna pääsi piehtaroimaan. Kovin näytti mieli ja kroppa virkistyvän ;)
Nämä kaikki kuvat tulevat muuten aikajärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan :)
Samana viikonloppuna oltiin Sannin kanssa Emmalla yötä ja pidettiin oikein tyttöjen ilta! Seuraavana aamuna käytiin ottamassa paljon kuvia heidän rannassaan.
9.12 kävin liikuttamassa Hugon ja yllätyksekseni todistin kenkieni kasvattavan homesientä :D Kyllä siinä nauru oli herkässä, mutta samalla toki harmitti kenkieni kohtalo. En edes tiennyt että tuo on mahdollista!
Ja tässä oli vasta vähän karvaa verrattuna nykyiseen määrään... Minut saa muuten lisätä Snapchatissa kaveriksi, nimeni on siellä viivi_s.
Poni olikin jostain saanut uuden satulahuovan, mikä on kyllä niin iso ettei sen alta löydä hevosta enää ollenkaan :D Ihan järkyttävä omasta mielestäni.
Ratsastus ei ollut mikään maailman onnistunein, mutta joskus näinkin! Keskittyminen oli aika hakusessa...
Joulu tuli meidän perheeseen aikaisin, jo viikkoa ennen oikeaa jouluaattoa! Sain siis silloin jo avata kaikki lahjani, joista paras oli ehdottomasti uudet ratsastussaappaat! Juuri sopivasti kun olin pilannut aikaisemmat kenkäni :D Nämä ovat vielä muotoutumisvaiheessa, mutta noin viiden ratsastuskerran jälkeen olen todennut ne erittäin hyväksi ostokseksi.
22.12 olin Sannilla yötä ja saatiin loistava idea lähteä yöaikaan Turun keskustaan pyörimään. Käytiin taidemuseon joulukuusen luona ottamassa parit kuvat ja muuten vain ajeltiin autollani ympäriämpäri.
Myös Hugo sai oman joululahjansa! Emma oli löytänyt Hööksistä tämän ihanan riimun, jonka pyysin sitten ostamaan puolestani. Se sopii ponin päähän kuin nakutettu ja on myös nättikin ;) Nuo glitterit taitavat myös vähän heijastaa valoakin, joten pimeälläkin löytää hevosen tarhasta.
23.12 tehtiin Sannin kanssa "joulumaasto", vaikkakin ilma muistutti enemmänkin elokuuta kuin joulukuuta. Noh, tulipa ainakin ajatuksen tasolla tehtyä :D
Ponit saivat myös kuusenoksia mutusteltavaksi, ehkä se toi hieman joulumieltä!
Jouluaattona olinkin iskäni sukulaisilla lähes iltaan asti, jonka jälkeen menin vielä parhaalle kaverilleni syömään toiseen kertaan. Oli kyllä yllättävän mukava ja viihtyisä aatto!

Seuraavana päivänä olikin taas Laurin ratsastuksen vuoro ja tällä kertaa suunnattiin kentälle. Ulkona oli lähemmäs 10 astetta lämmintä, joten kenttä oli melkein vähän liiankin sula kuralätäkköineen päivineen.

Ypikin tuli tekemään vähän lähemmin tuttavuutta!
Ilma oli niin lämmin, että pelkällä hupparilla pärjäsi loistavasti. Miettikää nyt, vuoden viimeisimpinä päivinä!!
Ruoho vaan jaksaa vihertää...
Lopuksi heitettiin ruunat pihalle heiniään mussuttamaan.
30.12 Kävin taas Hugolla ratsastamassa ja sillä olikin ollut viikon tauko! Ajattelin sillä olevan kauheasti energiaa ja iskin ponin liinan päähän juoksemaan, mutta se vain lönkytteli rennosti.
Suunnattiin Ypin kanssa maastoon ja pojat käyttäytyivätkin kauhean fiksusti! Hugostakaan ei yhtään huomannut, että sillä oli viikon loma alla.
Ilma oli taas niin äärettömän ihana, että siitä sai taas pitkäksi aikaa virtaa jatkaa eteenpäin.
Todellisuudessa oltiin vain reilu tunnin verran maastossa, mutta pienen tapaturman takia unohdin laittaa tuon ajastimen pois päältä. Mutta onhan se nyt hieman suuntaa antava!
Heti seuraavana päivänä sainkin käydä liikuttamassa Laurin, tällä kertaa viimistä kertaa ikinä. Vuoden 2016 ekoina päivänä se muuttikin kavereineen uudelle tallille Kaarinan Keiramolle, joten meidän vuokraussuhde loppuikin tähän.
Vähän pitää nyrpeää naamaa näyttää!

Tästä lähtien ratsastan siis vain Hugoa kerran viikkoon, eli postaustahti saattaa hieman harventua. Olen itseasiassa hieman helpottunut siitä, että Lauri muutti pois, koska nyt ehdin käyttää aikaani enemmän ylppäreihin lukemiseen ja muihin koulutöihin. Hevosia en ole kuitenkaan kokonaan jättämässä pois! Ja Lauria saan varmasti käydä myös jatkossa moikkaamassa :).


Uudenvuodenaaton vietin Sannin kanssa kahdestaan, sillä Emma oli lomalla Jenkeissä. Käytiin illalla keskustassa syömässä, minkä jälkeen maattiin vain meillä kotona. Puolenyön aikoihin siirryttiin ulos katselemaan raketteja ja tappelimme omien tähtisädetikkujemme kanssa. Harvinaisen hankalaa oli saada edes yksi tikku syttymään, ihan hermo jo meni :D
2.1 pidin oman itseni hemmottelupäivän ja kävin sekä pää- että jalkahieronnassa! Tuo oli kyllä niin tarpeen, sillä rankan joulukuun jälkeen oli ihanaa vain maata pöydällä ja nauttia hieronnasta ja olla ajattelematta mitään.
Tänään 10.1 kävin yksin Hugon kanssa tunnin käyntimaastossa. Ilma oli aika kylmä, joten poni ei saanut hengästyä ollenkaan. Alkumatkasta ponia jännittikin ympäristö ja vastaantulevat hevoset kauheasti, mutta kun itse vain olin rauhallisesti ja höpöttelin itsekseni, alkoi myös Hugo rentoutua ja pystyimme etenemään säpsyilemättä. Yhden lyhyen tölttipätkänkin pystyimme ottamaan loppumatkasta, jonka jälkeen käveltiin rennosti takaisin kotiin.
Että näin meillä! Kaikille kuuluu siis tätänykyää hyvää ja elossa ollaan. Videoita tai kuvia en ole meistä saanut pitkään aikaan, joten kännykkäkuvilla mennään. Ilmojen lämmetessä päästäisiin taas toivottavasti hyppäämäänkin, sillä edellisestä estekerrasta on kulunut lähes kaksi kuukautta. Silloin oltiin maneesissa hyppäämässä ja Hugo oli todella hyvän tuntuinen! Meillä oli noin 50cm ristikko, jota tultiin muutamaan otteeseen peräkkäin ja joka kerralla poni teki ihan superpyöreät ja hyvät hypyt. Saa nähä, miltä meno näyttää näin pitkän tauon jälkeen ;)

Kokonaisuudessaan elämä on ollut aika hektistä ja paljon on ehtinyt tapahtua. Nyt on kuitenkin aika jatkaa eteenpäin ja palata normaaliin arkeen, varsinkin nyt kun koulussa tulee olemaan taas kiireellisempää. Laurin esittelysivunkin pyrin päivittämään tässä lähiaikoina. Mutta palaillaan seuraavan postauksen merkeissä! Onko teillä jotain tiettyä toivepostausta mielessä tai joitain kysymyksiä? Vastailen niihin mielelläni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti!