lauantai 6. helmikuuta 2016

Vuoden ensimmäisestä selvitty


Lähiaikoina on tullut otettua Hugon kanssa aika rennosti! Tammikuu sujui pääosin maastossa, mutta kerran otettiin maneesissa askellajit läpi omistajan valvovan silmän alla ja viimekerralla vedettiin suht tehokas puomi-kavalettitreeni. Mitään hirveän vakavaa ei olla kuitenkaan treenailtu, lähinnä palauteltu rennommalta jaksolta takaisin töihin. Pojat olivat viimeviikolla omistajansa kanssa viikonloppukurssillakin, joten työnteko on taas alkanut.

Hieman on tullut muutoksia talliseuraankin, sillä Emma lopetti Gletin vuokraamisen aloitettuaan opiskelut Ypäjällä. Ihan yksin ei ole sentään tarvinnut tallilla olla, sillä Sanni puuhailee edelleen Ypin kanssa, minkä lisäksi olen saanut parhaan ystäväni liikuttamaan Glettiä! Vaikka kuvattomat postaukset taitavat jatkossa yleistyä, olen kuitenkin innoissani saadessani taas Sallan mukaan heppaelämään. Viimeksi olemme taineet ratsastaa yhdessä yli puolitoista vuotta sitten Ruotsissa Edebyssä... Issikkaihmisiä siis hänkin!


Puomi-kavalettikerralla Emma oli viimeistä kertaa Gletillä ja päätettiin tehdä jotain kivaa. Maneesissa olikin valmiiksi estekuja, joka oli jäänyt irtohypytyksestä. Päätettiin hyödyntää tätä ja kasattiin esteet pitkälle sivulle, jotta kahden kuukauden estetauon jälkeen aloitus olisi poneille mahdollisimman mieluinen. Tavoitteena olisikin nyt jatkossa ottaa hyppyjä tasaisin väliajoin ainakin kerran kuukaudessa.

Ratsastettiin suhteellisen vähän aikaa, noin 45 minuuttia alku- ja loppuverryttelyineen. Tulimme aika kauan pelkästään puomeja ravissa, jonka jälkeen otettiin muutaman hypyt kavaleteille. Meillä oli Hugon kanssa alkuun hieman hahmotusongelmia askeleiden kanssa, mutta loppuun saatiin ihan sujuva kierros! Muutenkin Hugo oli yllättävän kiva ja tasainen ratsastaa, vaikka olikin yhtä pirteä kuin Duracell-pupu. Tästä kerrasta jäi todella hyvä mieli niin ratsastajalle kuin hevosellekin!

Joululahjaksi saatu riimukin on jo onnistuttu rikkomaan ja sotkemaan... Ei enää valkoista tai glitteriä tälle hevoselle!

Täällä Turussakin oli vielä hetki sitten todella loskaista ja liukasta, kun nuo valtavat hanget pääsivät sulamaan. Nyt on kuitenkin saatu jo parin päivän ajan nauttia jälleen lumesta, jonka toivon pysyvän maassa ainakin muutaman viikon vielä. Josko tässä ehtisi käydä ottamassa mukavan talvisia kuviakin! Sallan kanssa maastoillessamme saatiin isojen kinosten aikaan nauttia mahtavista maisemista, jotka toivat todellista talven tuntua. Siinä kyllä mieli lepäsi niin hevosella kuin ratsastajallakin. 



Olisiko teillä mielessä joitain postausaiheita, joista haluaisitte lukea? Voisin toteutella joitain, jos teillä on hyviä ideoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti!