sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Muutamia virkistyshyppyjä

Pari viikkoa sitten ilahdutin Hugon elämää kantamalla jo kokonaan sulalle kentälle muutamat puomit estetolpille. Tänään otettaisiin vähän pomppuja, jee! Ratsastajan alkuverryttelynä lappasin tarhasta talven yli seisonutta lantaa, mikä muuten painoi ihan älyttömästi. Meidän tallin lantala sijaitsee todella "fiksusti" kaikkein korkeimmalla kukkulalla, joten ihan alhaalta tarhoilta pitää pitkän matkaa työntää kottareita ylämäkeen. Taisin saada selkäni, lapani ja niskani tästä mukavasti jumiin, sillä seuraavat pari päivää menivät Buranan voimalla. Valivali, ei auta muuta kuin hammasta purren jatkaa. Hugo ainakin oli kovin kiinnostuneen oloisena henkisenä tukena siivousurakassa mukana.


Ratsastaessa en tehnyt mitään sen kummallisempaa, vaan verryttelin aika nopeasti ja tehokkaasti Hugon. Se oli alusta asti jo todella kivan tuntuinen, varsinkin ravissa. Sillä ei tuntunut tuulisesta säästä huolimatta olevan mikään kiire, vaan ravasi rauhassa ja nätisti allani. Laukassa (tai oikeastaan sen jälkeen) se hieman kuumui ja hätääntyi, mutta kunhan laukan sai pyörimään, malttoi se nätisti itsensä. Pyörin pääasiassa ympyrällä ratsastaen hevosta hieman lyhyemmäksi.

Esteille en ottanut kovinkaan montaa hyppyä. Tulin yksittäistä ristikkoa ensin ravilähestymillä, jolloin ponnistuspuomi oli helpottamassa hyppyyn lähtemistä. Muutaman hyvän hypyn jälkeen jatkoin laukassa kahdeksikolla, eli esteen päällä vaihtui suunta. Tätä tulin ehkä kahden kierroksen verran, sillä poni tuntui hieman väsähtävän. Onneksi tuli monta hyvää hyppyä, joten lopettelin hyvillä fiiliksillä. Loppuraveissa Hugo olikin melkein liian hidas ja laiska, välillä näinkin! Loppuun käytiin vielä Sannin kanssa kiertämässä yhden laitumen ympäri loppukäyntien merkeissä.


Ohessa muutama GoProlla kuvattu pätkä treenistä. Kamerasta oli akku ihan loppu, joten sain vain nuo muutamat hetket kuvattua. 

1 kommentti:

  1. Voi älytön miten suloisia olentoja hevoset voivat olla:)
    Ihania heppoja sinulla, tekis mieli vaan ottaa kaulasta kiinni
    ja halata sun heppoja:)Suukottaa myös:)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti!